Avižinis baltyminis apkepas – pusryčių alternatyva

Avižinis baltyminis apkepas – pusryčių alternatyva

Improvizacija, kuri pasiteisino. Jeigu Jums norisi turėti subalansuotą užkandį po ranka arba mėgstate saldžias duonas, keksiukus, tai šis kepinys yra būtent Jūsų stalui.Išties net nežinau, kaip jį pavadinti: keksas, apkepas, desertas, bet jam ir nereikia tikslaus pavadinimo, nes kiekvienas panaudos savaip.

Šiam skanėstui iškepti reikės labai nedaug ir užtruksite tik apie 30 minučių, nuo gaminimo pradžios iki pateikimo ant stalo.

Ingredientai:

  • Avižiniai dribsniai 150g (naudojau stambius ir greit paruošiamus dribsnius)
  • Baltymų milteliai 100g (naudojau sojos baltymus, bet galite naudoti ir kitus)
  • Kakavos milteliai 5g (nesaldinti)
  • Cinamonas 1 a.š.
  • 3 kiaušiniai (vidutinio dydžio, bet tai reikšmės nesudarys)
  • Kefyras 100ml
  • Bananas 1 vnt. (vidutinio dydžio)
  • Goji uogos 15g arba kitos Jūsų mėgstamos džiovintos uogos
  • Kepimo milteliai 0,5 a.š.
  • Purškiamas aliejus
  • Vanduo

Gaminimo eiga:

Kol mes ruošiate ingredientus, įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Visus ingredientus sudėkite į kombainą ir sumaišykite iki vientisos masės. jeigu masė per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens, kad ji lengviau maišytus.
Pasirinktą blėką išpurkšite aliejumi ir supilkite visą paruoštą masę.
Kepkite orkaitėje apie 25 minutes.
Patikrinkite dantų krapštuku ar kepinys iškepė. Jeigu masė nebelimpa, tuomet jis paruoštas.

Viso apkepo svoris turėtų būti apie 750 gramų.
Todėl iškepus 1 porcija = 100g = 180 kcal.

1372kcal
133g

1
41
g

2
9
g

Bendrinti šį įrašą