5 ženklai, jog Jums trūksta riebalų

5 ženklai jog Jums trūksta riebalų

5 ženklai, jog Jums trūksta riebalų

Visi žinome, kad riebalai yra labai svarbi Mūsų mitybos dalis. Tačiau, net ir tai žindomi, mes renkamės produktus su mažesniu riebalų kiekiu arba jų išvis vengiame.

Valgant mažai riebalų galime turėti tokių problemų kaip: cukraus lygio pokyčiai, blogas virškinimas ir mūsų makro disbalansas. Be to, valgant mažiau riebalų mes rizikuojame susirgti širdies ligomis, diabetu ir nutukimu, nes gausime mažai Omega-3.


Kaip žinoti, kad gauname per mažai riebalų?

BLOGAS VIRŠKINIMAS 

Daugelis baltyminio maisto turi riebalų, kurie yra vertingi mūsų virškinimui, tačiau mes esame linkę rinktis liesesnes išpjovas, pieno produktus be riebalų ir naudoti papildus, kurie yra liesi. Tokiu būdų mes galime išugdyti maisto ne toleravimo bėdas, virškinimo sutrikimus dėl žalingos bakterijos mūsų virškinime.

Išeitis: rinkitės baltymų šaltinius, kuriuose jau yra riebalų: pilno riebumo pieno produktus. riebesnes mėsos/žuvies dalis, kiaušinius su tryniu. Pagardinkite maistą avokadu, riešutais ir aliejumi.

CUKRAUS IR ANGLIAVANDENIŲ POREIKIS

Vienas didžiausių ženklų, jog jums reikia daugiau riebalų, tai angliavandenių ir cukraus noras vakarais dėl nepastovaus cukrau lygio kraujuje. Didelis angliavandenių kiekis dienoje labiausiai pakelia cukrų kraujyje ir insuliną.

Valgant baltymus su angliavandeniais, mes sumažiname jų pakilimą, bet labiausiai tą daro riebalai. Riebalai sumažina glikeminį maisto indeksą, sumažiną insulino reakcija ir sulėtiną pasisavinimą.

Taigi, jeigu visą dieną vengiate riebalų, o valgote tik baltymus ir angliavandenius, Jūs patiriate insulino pokyčius visą dieną, kurie vakare priveda prie kortizolio aukštumų, todėl be galo stipriai norisi cukraus ir angliavandenių.

Išeitis: kiekvienas valgymas turi turėti sveikųjų riebalų, aukštos kokybės baltymų ir pakankamą kiekį angliavandenių.

PASTOVUS NUOVARGIS DIETOS METU

Įprastas dietos scenarijus: mažinam angliavandenius, bet nedidinam riebalų. Tokie žmonės jaučiasi siaubingai, visuomet pavargę. Valgant mažai riebalų, mūsų organizmas nepersijungs į riebalų deginimo stadiją ir energijos gaminimas bus labai silpnas. Padidinus riebalus, mūsų organizmas pagerins medžiagų apykaitą, todėl sudegins daugiau riebalų energijos gaminimui.

Išeitis: Jeigu jūs pasirinkote mažų angliavandenių dietą, tuomet turite didinti riebalus.

PRASTI HORMONŲ RODIKLIAI

Testosteronas, estrogenas ir kiti androgeniniai hormonai yra gaminami iš cholesterolio. Kūnas sugeba sintezuoti cholesterolį pats, bet daugelis hormonų yra gaunami iš cholesterolio, todėl kai valgote mažai riebalų. Jūs negaunate reikiamų medžiagų optimaliems hormonų lygiams.

Jeigu Jūs kenčiate nuo kokių nors hormonų simptomų: libido trūkumas, spermos kokybė, sunkiai auga raumenys ar krenta riebalai, trūksta jėgų, sunkiai atsistatote po treniruočių, greičiausiai Jums reikia daugiau riebalų, kuriuos galima rasti: gyvulinės kilmės produktuose: mėsa, žuvis ir pieno produktai bei kokosų aliejus.

Išeitis: Įtraukite daugiau riebalų į savo mitybą: kiaušiniai pusryčiams, sūrio į salotas, mėsa pietums, žuvis vakarienei.

SAUSA ODA IR AKYS

Sausa oda ir sausos akys dažnai būna dėl riebalų rūgščių trūkumo. Vitaminai A, D, E ir K yra tirpūs riebaluose, kurie padeda reguliuoti mūsų odos drėgmę. Valgant mažai riebalų, ypač gyvulinės kilmės, organizmas pritrūks būtent šių vitaminų. Papildomai, omega 3 riebalai, kuriuos gauname valgydami žuvį yra būtini sveikai odai ir akims. Omega 3 taip pat turi prieš uždegiminių poveikių mūsų odai, raukšlėms ir lėtina senėjimą.

Išeitis: Valgykite lašišą ar kitą riebią žuvį kiekvieną dieną bei valgykite tokius riebalus kaip pieno produktų, mėsos, kurie yra pilni sočiųjų riebalų gerinančių odos galimybę drėkintis.