Neįtikėtinos juodųjų ryžių, pekaninių karijų riešutų ir moliūgų salotos (Receptas)
Jei paprastos kasdienės salotos pabodo, o galbūt pas jus žada atvykti draugai ar giminės? Šis salotų receptas bus tikra stalo sensacija. Nauji skoniai, nuostabi išvaizda ir patenkinti svečiai. Sveika, greita, skanu ir gražu! Tai dar vienas įrodymas, kad subalansuota mityba ir jos plano laikymasis gali būti labai skanus ir įdomus.
Salotos ir jų receptas:
Taigi, ko jums reikės
- 1 puodelis juodųjų ryžių
- puodeliai žalių pekano riešutų (galima rinktis ir kitus pagal skonį)
- puodelio klevų sirupo
- jūros druskos
- sviestinio moliūgo
- avokadų aliejaus
- citrinos sulčių
- obuolių sidro acto
- žalio svogūno
- rukolos
Gaminimas:
- Uždėkite virti ryžius (nepamirškite, kad juodieji ryžiai verda ilgiau nei paprasti baltieji).
- Neapdorotus pekano riešutus pamaišykite su klevų sirupu ir jūros druska bei paskleiskite ant kepimo skardos. Skrudinkite pekano riešutus 10 minučių ir atidėkite į šalį.
- Ant kepimo skardos sudėkite moliūgo kubelius ir apšlakstykite avokadų aliejumi bei jūros druska. Skrudinkite 20 minučių.
- Padažas: Dubenyje sumaišykite avokadų aliejų, citrinų sultis, obuolių sidro actą, klevų sirupą ir jūros druską.
- Sudėkite viską į didelį dubenį: suberkite virtus ryžius, cukruotus pekano riešutus, skrudintą sviestinį moliūgą ir apliekite padažu.
- Ant viršaus uždėkite pjaustytų žaliųjų svogūnų ir rukolos
Šios salotos skanesnės šiltos, bet puikiai tinka ir atvėsusios
Skanaus !