Karšto oro gruzdintuvė – sveikesnis rytojus?

Karšto oro gruzdintuvė – sveikesnis rytojus?

Technologijos kiekvienais metais tobulėja žaibišku greičiu. Telefonai – nauji kasmet, kompiuteriai tobulėja ne metais, o dienomis. Šiame technologijų amžiuje galime pasidžiaugti, kad vis dažniau pasiūloma irenginių, skirtų sveikesniam gyvenimui. Šiandien pakalbėsime apie vieną iš jų. Tai karšto oro gruzdintuvė. Kaip ji veikia, kuom ji gali būti jums naudinga, na ir aišku, atsakysime į klausimą – ar ji padeda sumažinti svorį?

Karšto oro gruzdintuvė tas pats, kas aliejuje, tik sveikiau?

Jei trumpai atsakant – tikrai taip. Dar visai neseniai gruzdinimą įsivaizdavome tik inde kupiname aliejaus. Na tikriausiai nereikia ir sakyti, kad toks gaminimo būdas yra tikrai nesveikas ir žalingas jums. Produktų kepimas aliejuje padaro jūsų maistą kupiną jums nereikalingų kalorijų ir nereiktų pamiršti, kad priklausomai nuo aliejaus, kurį naudojate, jis karštoje temperatūroje išskiria kenksmingas medžiagas.

O jei pasakyčiau, kad dabar tas pačias gruzdintas bulvytes, vištienos sparnelius ar kalmarų žiedus gali pasidaryti daug sveikiau? Taip, tau į pagalbą ateina karštas oras. Karšto oro gruzdintuvė nuo paprastos gruzdintuvės skiriasi tuom, kad joje nenaudojami jokie riebalai, tik karštas oras. O naujų technologijų pagalba, karštas oras paskirstomas taip, kad jūsų mėgiamas maistas būtų toks pats ar net skanesnis nei keptas aliejuje! Šaunu, tiesa?

karšto oro gruzdintuvė

Kepimas karštu oru, be riebalų ir skaniai?

Gerai, sutikime, kad keptas maistas karštu oru bus šiek tiek kitokio skonio nei keptas maistas riebaluose tačiau dauguma žmonių, kurie išbandė karšto oro gruzdintuves mano, kad oro pagalba keptas maistas iš tikrųjų yra geresnio skonio. O kur dar kepamo aliejaus kvapas ir baisus riebalų valymas kaskart, norint kažką pasigruzdint. Patikėkit, karšto oro gruzdintuvė viską padarys daug papraščiau. Mažai kvapo, jokių riebalų ir greitas plovimas.

Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad karšto oro aparatu maista gamintis užtrunka ilgiau,bet nepamirškite pridėti laiką aliejaus kaitinimui, valymui, sausinimui. Jau nekalbant apie visus susijusius vargus. O čia paėmi, įdedi, nustatai ir eini žiūrėti serialo. Kepimas karštu oru visiškai pašalina visus rūpesčius.

Keptas maistas nesveika?! Jau nebe

Mitybos specialistai, dietologai, gydytojai kartojo, kad kepimas yra blogiau, nei tarkim virimas, o paruoštas keptas maistas kenks jums labiau nei pavyzdžiui, virtas. Taip, tai buvo tiesa, tačiau dėka karšto oro gruzdintuvės, viskas apsiverčia aukštyn kojom. Jūs ir vėl galite į savo menu pridėti keptą maistą, o kas svarbiausia, tai bus sveika!

Dabar galite lengvai eksperimentuoti su daugeliu produktų virtuvėje, taip atrandant naujus skonius. Keptas šašlykas, o gal lašiša? Prašom! Kelios minutės ir jau sveikas kepsnys garuoja ant jūsų stalo. Kaip sportininkai mėgsta sakyti: Game changer’is!

Pakeisk keptuves, virykles ir puodus

Pirma maniau, kad šios gruzdintuvės tinka tik visiems žinomiems patiekalams. Vištienos kepsniukai, bulvytes, na ir gal dar kas nors. Iš tikro toli gražu ne. Ankščiau, ką kepiausi keptuvėje, pakeičiau gruzdintuve ir nenaudoju visiškai jokių riebalų. Receptų, sukurtų specialiai joms, pilnas internetas. Greitis, mano kasdienybėje, irgi labai svarbu. Dažnai sunku atrasti laiko stovėti prie keptuvių, apvertinėti maistą, žiūrėti, kad nepridegtų ar neperkeptų. Čia galiu įdėti lašišos kepsnį ir eiti daryti kitų darbų ar tiesiog ilsėtis. Vienas dalykas, ko ši gruzdintuvė nemoka, tai išvirti ryžių ar grikių 😀

Švara

Kad jūs žinotumėte, kaip aš tingiu plauti puodus, keptuves ar skardas. Nu tikrai. Ne ypatingai mano mylimas darbas, bet atlikti reikia. Čia dar vienas pliusas keliauja į karšto oro gruzdintuvės sąskaitą. Niekas neprikepa, o plovimas uzžtrunka labai trumpai. Užpili karšto vandens, praplauni, išsklajauji ir viskas.

Paprastumas

Kas paprasta, tas dažniausiai skanu. Šis principas galioja ir čia. Vos keli paspaudimai ir tavo maistas jau ruošiamas. Nustatai laiką, temperatūrą ir viskas. Panašiai, kaip su orkaite, tiesa? Tik orkaitėje maistas kepamas ilgiau, dažnai reikia tokių dalykų, kaip kepimo popierius, kepimo rankovės. Skardos, puodai dažnai prikepa ir va, turėk bėdą.

Apibendrinant

Aš jau nusipirkau, išbandžiau ir net išsikepiau joje duonos! Taip, duonos! Kolkas išbandžiau gruzdintas bulvytes, kepsnį, žuvį ir duoną. Skonis nuostabus! Džiaugiuosi, kad nuo šiol ir mano parduotuvėje galite rasti šį įrenginį ir tikrai rekomenduoju!

Bendrinti šį įrašą