Maisto demonizavimas – šių laikų problema
Maisto idealizavimas
Ar žinojote, kad bulvės yra sočiausias produktas angliavandenių sotumo skalėje?
Jeigu lyginsime visus mums įprastus “sveikus“ produktus, tai pamatysime, kad valgant bulves jausimės 2 kartu sotesni nei suvalgę rudųjų ryžių.
Taip pat, reiktų pastebėti ir juodos rūginės duonos sotumą, kuris nėra aukštas, tačiau jis atitinka mums įprastus “sveikus“ produktus, kaip rudieji ryžiai, baltieji ryžiai ar ankštiniai produktai.
Dietų pasekmės
Kaip mesti svorį?
Visų pirmą Jūs turite įvertinti savo aktyvumą ir apskaičiuoti reikiamas kalorijas svorio metimui. Tai galima padaryti ir su mūsų skaičiuoklėmis.[/vc_column_text][wpt_caloric_intake_calculator][vc_row_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text]
Pagrindiniai privalomi suvokti dalykai:
(jeigu norite metant svorį nesikankinti ir negrįžti atgal, kaip tai vyksta jau daugelį metų)
- Mesti svorį palengva, nedaugiau 1 procento per savaitę
- Pradėti daugiau judėti, sportuoti, nebijoti aktyvumo
- Neišvalyti savo mitybos taip, kad ji taptų bjauri ir nemiela
- Sumažinti stresą gyvenime ir šalinti mintis apie svorio metimą
- Miegoti daugiau nei 7 valandas
- Skirti laiko raumenų treniravimui, kas gerins medžiagų apykaitą
- Kreiptis į mitybos specialistą ir susirasti mentorių, kuris padėtų išlaikyti ūpą.
80/20 taisyklė
Šaltiniai:
- https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/obesity-and-overweight
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6267283/
- https://optimisingnutrition.com/calculating-satiety/