Receptas: sveikas, naminis burokėlių humusas (vos 3 ingridientai)
Nors šiuo metu humusas yra populiarus valgis, dar prieš keleta metų daugelis nežinojo, kas tai, su kuo jis valgomas ir girdėjo tik tai, kad šis valgis populiarus artimuosiuose rytuose. Šiuo metu humuso galima rasti beveik visose maisto parduotuvėse ir tai tapo kasdieniniu maistu, tačiau burokėlių humusas nėra toks populiarus, tad jį rasti sunkiau. Pažadu, šis receptas jums patiks.
Smagiausia dalis čia yra ta, kad su šiuo humusu į savo maisto racioną pridėsite burokėlį, kuris dažnai nepelnytai užmirštas, nors burokėliai yra puikus vitaminų ir mineralų šaltinis. Juose gausu antioksidantų ir jie turi priešuždegiminių savybių.
Jei manote, kad humusą sunku pagaminti ir užtrunka daug laiko – klystate. Šis burokėlių humusas greitai ir nesunkiai pagaminamas. Puikiai tiks tiek veganui, tiek visavalgiui. Tokių ir panašių greitai bei nesunkiai paruošiamų receptų galite tikėtis mano sudarytuose mitybos planuose.
Skrudintų burokėlių humusas (vos 3 pagrindiniai ingridientai)
Ingridientai:
- 2 dideli burokėliai (nuplauti ir supjaustyti griežinėliais)
- 1 skardinė avinžirnių (skardinės skystį išpilti)
- keli šaukštai sezamo arba kitų sėklų
- 2 skiltelės česnako
- 1-os citrinos sultys
- jūros druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių
Papjaustytus burokėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepkite 30 minučių arba kol burokėliai suminkštės.
Visus ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą arba maišytuvą, ir maišome, kol gerai susimaišys.
Patiekite su šviežiai pjaustytomis daržovėmis arba su šviežia pilno grūdo duona. Skanu, sveika, greita.
Skanaus!