Receptas: Salotos su kalakutiena ir pupelėmis
Combo- Kalakutiena, pupelės ir graikiniai riešutai. Tik 3 pagrindiniai ingredientai, o skonis tobulas
Žinot, kaip būna, kai grįžtat iš atostogų ir taip norisi tos šalies maisto vėl? Nesinori paleisti atostogų, kuriose tik ką buvote, o maistas primena saulę ir puikias akimirkas. Panašiai nutiko mano tėčiui – parskrido iš saulėtos Turkijos į lietingą Lietuvą, ir vakare kalbėdamas telefonu su humoru pasibėdavojo, kaip pasiilgo saulės ir šviežių salotų. Nebučiau aš, jei nepasiūlyčiau recepto, kuris turėjo priminti Turkiją. Jį žinojau jau gan ilgai ir išmėginau ne kartą. Tai salotos su kalakutiena, pupelėmis ir graikiniais riešutais – tėčiui labai patiko, tikiuosi patiks ir tau. Na ir aišku, dažnai tokius patiekalus naudoju ir savo sudarytuose mitybos planuose.
Kalakutienos mėsa dažnai nėra pati perkamiausia žmonių tarpe, o gaila. Iš tikro kalakutiena gera, daug naudingų medžiagų ir, aišku, baltymų turinti mėsa. Taip pat, jei atsibodo vištiena- kalakutiena puiki alternatyva. Na, 0 šis salotų su kalakutiena receptas toks paprastas, greit paruošiamas ir skanus, kad tikiu taps nuolatiniu patiekalu jūsų namuose
Ingredientai
- Virtos kalakutiena (papjaustyta)
- Canellini pupelės
- Graikiniai riešutai (susmulkinti)
- Šviežios petražolės
- Svogūnų laiškai
- Susmulkintas raudonėlis (geriau šviežias, bet tinka ir iš pakelio)
- Susmulkintas peletrūnas
- Citrina (žievelei ir sultims)
- Alyvuogių aliejus
- Pipirai ir druska
Gaminimas
Viskas labai paprasta – tiesiog visus ingredientus sumaišykite dideliame puode, ir viskas. Skonis pasakiškas. Tiksliai ko kiek dėjau specialiai nerašau, nes kiekvieno skonis skirtingas ir tikiu, atrasite šių ingredientų skaniausią balansą sau.
Patarimas: Šios salotos skanios, kai pateikiamos iškart, bet jei paliksite jas šiek tiek pastovėti (bent pora valandų), skonis bus dar geresnis.